Integrirani završni izvještaj projekta Inspiring digital entrepreneurship (IDEA) dostupan online

Integrirani završni izvještaj o dinamici digitalnog poduzetništva i trendovima u EU-u, koji se odnosi na jedan značajan dio projektnog rezultata, dostupan je na službenoj mrežnoj stranici projekta: https://www.ideadigital.eu/mapping.php


Glavni su ciljevi izvještaja, između ostalog, mapiranje dinamike digitalnog poduzetništva u IDEA državama (države projektnih partnera), identificiranje zajedničkih trendova u primjeni digitalnih vještina na poduzetništvo te najboljih praksi i alata u digitalnom poduzetništvu.
 

Mapiranje su izvršili IDEA projektni partneri, svaki u svojoj državi, ali i na razini Europske unije. Temeljem dobivenih rezultata i stečenih uvida, IDEA partneri istaknuli su skup čimbenika uspjeha i neuspjeha te dali preporuke usmjerene na dinamiku digitalnog poduzetništva u kontekstu visokog obrazovanja i šire.

Ekonomski institut, Zagreb aktivno je sudjelovao u aktivnostima mapiranja, tj. u sveobuhvatnom mapiranju i pregledu dinamike digitalnog poduzetništva u Hrvatskoj, identificiranju zajedničkih trendova u primjeni digitalnih vještina na poduzetništvo, problema, najboljih praksi i alata. Projektni tim EIZ-a istraživao je i analizirao postojeći zakonski okvir koji se odnosi na digitalno poduzetništvo i obrazovanje u Hrvatskoj, kao i studijske programe i/ili kolegije povezane s tematikom digitalnog poduzetništva. EIZ je također sudjelovao u izdvajanju čimbenika uspjeha i neuspjeha i oblikovanju preporuka za poboljšanje dinamike digitalnog poduzetništva na različitim razinama i u različitim kontekstima.

Rezultati mapiranja i pregleda dinamike digitalnog poduzetništva služit će istovremeno kao smjernice za oblikovanje europskih obrazovnih politika u području digitalnih vještina i kao okosnica razvoja IDEA programa obuke.

Projekt IDEA sufinanciran je sredstvima programa Erasmus+ i čini ga konzorcij devet partnera iz sedam europskih država – Belgije, Hrvatske, Italije, Poljske, Rumunjske, Slovačke i Španjolske. Cilj projekta je podizanje svijesti o potencijalima digitalnih i poduzetničkih vještina i njihovoj ulozi čimbenika poslovnog uspjeha unutar visokoobrazovnih ustanova i među tijelima nadležnim za obrazovnu politiku. Kroz projektne će aktivnosti IDEA poboljšati izglede za profesionalni uspjeh studenata različitih profila.

Saznajte više o IDEA-i i Ekonomskom institutu, Zagreb:

www.ideadigital.eu
https://www.facebook.com/IDEA-107568734164562/
https://www.youtube.com/channel/UCJ_ODjJvtQtGoOe7btPqAUA
https://www.eizg.hr/projekti/aktualni-projekti/inspiring-digital-entrepreneurship-idea/5091
https://www.facebook.com/eizg.hr
   
 
Vrh