Uspješno završen projekt RESTORE

Završetkom travnja završila je i COST akcija pod nazivom Redefiniranje održivosti prema regenerativnoj ekonomiji (RESTORE), financirana u sklopu programa Obzor 2020 Europske unije. RESTORE mreža okupila je partnere iz 40 zemalja, a mjesto u upravljačkom odboru Akcije pronašla je i istraživačica Ekonomskog instituta, Zagreb, Željka Kordej De-Villa

Jedan od glavnih ciljeva projekta RESTORE bila je diseminacija znanja i vještina, koja je ostvarena objavljivanjem osam različitih publikacija dostupnih na sljedećoj poveznici: https://www.eurestore.eu/publications-and-articles/.
 
 

                                                                

                                                              

          

Tijekom projekta objavljeno je više od tridesetak znanstvenih radova, održano pet treninga (Lancaster, Malaga, Bolzano, Venecija, Beč) i tridesetak kratkoročnih znanstvenih posjeta (Short Term Scientific Missions). Održano je i nekoliko konferencija – u Budimpešti 2018., u Bolzanu 2019. i završna konferencija na projektu održana je online 3.12.2020.

Iznimna vrijednost projekta je i osmišljavanje sheme za neutraliziranje ugljika (Restore Carbon Neutral). Tako je u sklopu RESTORE-a "neutralizirano" 240 tona CO2, što je bilo dovoljno da RESTORE postane prva ugljično neutralna EU mreža.

Više informacija o završenom projektu dostupno na: https://www.eurestore.eu/https://www.eizg.hr/projekti/ostale-projektne-suradnje/cost-akcija-ca16114-redefiniranje-odrzivosti-prema-regenerativnoj-ekonomiji-restore/2567 
 
Vrh