EREIZ radionica 2016.


Što je EREIZ?
Ekonomski institut, Zagreb organizira drugu po redu besplatnu studentsku EREIZ radionicu. Cilj radionice je pružiti polaznicima teorijski i praktični pregled korištenja regresije diskontinuiteta (eng. regression discontinuity). Radionica će se održati od 25. do 29. travnja 2016. godine u prostorijama Ekonomskog instituta, Zagreb. Ovogodišnja radionica se organizira uz pokroviteljstvo Kluba EIZ-a.

Što će se predavati na EREIZ-u?
I ove godine na EREIZ-u će se predavati mikroekonometrijske teme, točnije regresija diskontinuiteta. U pet dana trajanja radionice pokrit će se teorijska podloga metode, prednosti i ograničenja, predstavit će se uspješna istraživanja koja koriste ovu metodu te će se posvetiti značajan dio vremena implementaciji metode u besplatnom statističkom programu R. U svrhu aktivnog svladavanja metode studenti će se poticati na prezentacije, kritičko mišljenje prema tuđim istraživanjima, kao i na rad na vlastitim idejama. Na kraju radionice, studentima koji budu pohađali sva predavanja, bit će podijeljene potvrde o sudjelovanju.

Tko će predavati?
Radionicu će voditi Ivan Žilić, asistent na Ekonomskom institutu, Zagreb. Žilić je 2010. godine završio diplomski studij ekonomije na EFZG-u, 2014. magistrirao je ekonomsku analizu na Sveučilištu Carlos III u Madridu, te je trenutno doktorski student na Johannes Kepler Sveučilištu u Linzu gdje piše disertaciju iz primijenjene ekonomije/ekonometrije.

Kako se prijaviti?
Zainteresirani studenti ekonomskih ili srodnih studija (npr. matematika, politologija, sociologija) mogu se prijaviti na ereiz@eizg.hr. U sklopu prijave studenti trebaju priložiti kratak životopis te motivacijsko pismo (ne dulje od 300 riječi). Posebno se potiču prijave studenata koji ne studiraju u Zagrebu; njima će, u vremenu trajanja radionice, biti pokriveni troškovi smještaja i putovanja. Rok za prijavu je 1. travnja 2016. godine uključivo s tim datumom, a odabrani studenti bit će obaviješteni do 10. travnja. Broj mjesta je ograničen.
 

Vezani dokumenti

Vrh