Održana konferencija „Creative Future Insights 2023 – Creativity 360°“


Multidisciplinarna znanstvena konferencija „Creative Future Insights 2023 – Creativity 360°“, koja je održana 14. i 15. rujna 2023., okupila je brojne stručnjake iz područja kreativnih industrija, renomirane uvodničare te predstavnike akademske i poslovne zajednice koji su diskutirali o daljnjem razvoju jedne od najpropulzivnijih gospodarskih grana u svijetu – kreativnim industrijama.
 
Konferenciju su zajednički organizirali Ekonomski institut Zagreb, Sveučilište VERN’ i DKE – Ured MEDIA Hrvatske, a održana je pod visokim pokroviteljstvom Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske i Grada Zagreb.
 
Na svečanom je otvorenju govor održala i ravnateljica EIZ-a dr. sc. Tajana Barbić, koja je istaknula kako Ekonomski institut, Zagreb kontinuirano analizira ekonomske učinke kreativnih industrija te da su „u posljednjih nekoliko desetljeća kreativne i kulturne industrije postale važan partner u stvaranju gospodarskog rasta, kreiranju novih radnih mjesta, inovativnosti i, što je najvažnije, poduzetništvu“.
 

Prvog dana konferencije izlaganja su održali i naši znanstvenici Jelena Budak i Edo Rajh, s radom na temu Public perception of creative industries in Croatia te Tajana Barbić, Ivana Rašić i Bruno Škrinjarić, s radom na temu Impact of COVID-19 on financial performance of creative and cultural industries in Croatia.

Drugog dana konferencije naše znanstvenice Jelena Budak i Tajana Barbić bile su moderatorice sesija koje su se bavile temama multidisciplinarnih umjetnosti te medija i kreativnih industrija.
 
 
Više o temama predavanja održanih na konferenciji možete pronaći u Knjizi sažetaka radova s konferencije, a dodatne informacije o održavanju konferencije možete pronaći na sljedećoj poveznici: https://vern.hr/novosti/otvorena-konferencija-creative-future-insights-2023-mladi-se-u-eu-u-najvecoj-mjeri-zaposljavaju-u-kreativnom-sektoru/.

Galerija

Vezani dokumenti

Vrh