POLICY ANSWERS – Stvaranje politike I&R-a, provedba i podrška na zapadnom Balkanu
Naslov projekta: POLICY ANSWERS – Stvaranje politike I&R-a, provedba i podrška na zapadnom Balkanu
Naručitelj: Europska komisija – Obzor Europa
Trajanje projekta: 1. ožujka 2022. – 28. veljače 2026.
Voditelj projekta: Zoran Aralica
Suradnice na projektuLjiljana Božić, Anita Harmina, Ivona Krezić

Sažetak: 
Projekt ima za cilj nastaviti i povećati zajedničke napore Europske unije i zapadnog Balkana — Albanije, Bosne i Hercegovine, Kosova*, Crne Gore, Sjeverne Makedonije i Srbije — za suradnju na području inovacija, istraživanja, obrazovanja, kulture, mladih i sporta. Cilj je u konačnici poticati stabilnost i prosperitet uz jačanje europske perspektive regije.

Da bi se podržala bolja integracija zapadnog Balkana u Europski istraživački prostor (ERA), ovaj projekt u sklopu programa Obzor Europa, koristit će čitav niz alata — od sastanaka na visokoj razini do informacijskih usluga, od pokretanja pilot aktivnosti do preporuka politika o ključnim inovacijskim pitanjima.

Voditelj projektnog konzorcija jest Centar za društvene inovacije (Zentrum für Soziale Innovation – ZSI) u Beču, a konzorcij se sastoji od ukupno 14 partnerskih organizacija, među kojima je i Ekonomski institut, Zagreb.

 
* Ovim se nazivom ne dovode u pitanje stajališta o statusu te je on u skladu s rezolucijom Vijeća sigurnosti UN-a 1244/1999 i mišljenjem Međunarodnog suda o Deklaraciji o neovisnosti Kosova.


PODRUČJE ISTRAŽIVANJAInovacije, istraživanje i razvoj

Vrh