Najava skupa 2nd CEE-LOC CONFERENCE 2024: Local Government Studies in Central and Eastern Europe




Ekonomski institut, Zagreb (EIZ) u suradnji s Pravnim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu organizira međunarodni znanstveni skup „2nd CEE-LOC CONFERENCE 2024: Local Government Studies in Central and Eastern Europe” koji će se 26. i 27. 9. 2024. održati u prostorijama Ekonomskog instituta, Zagreb.

Međunarodni znanstveni skup održat će se pod pokroviteljstvom gradonačelnika Grada Zagreba Tomislava Tomaševića koji će otvoriti skup, a pozdravni govor održat će i Ivana Rašić, v. d. ravnatelja EIZ-a, supredsjednici Organizacijskog odbora skupa Dubravka Jurlina Alibegović s EIZ-a i Mihovil Škarica s Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Paweł Swianiewicz, osnivač skupa CEE-Loc te Ivan Koprić, dekan Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Na skupu je najavljeno i sudjelovanje Damira Habijana, ministra pravosuđa, uprave i digitalne transformacije.

Cilj je skupa okupiti predstavnike akademske i istraživačke zajednice iz srednje i istočne Europe koji su zainteresirani za istraživanje lokalne samouprave te diskutirati o znanstvenim radovima koji proučavaju različite dimenzije djelovanja lokalne samouprave, odnose sa središnjom razinom vlasti i javne politike za koje su odgovorne lokalne samouprave u srednjoj i istočnoj Europi.

Uvodna predavanja održat će dvoje uglednih profesora, profesorica Carmen Navarro sa sveučilišta Autonomous University of Madrid iz Madrida, Španjolska i umirovljeni profesor Hubert Heinelt sa sveučilišta Technical University of Darmstadt iz Darmstadta, Njemačka.

Uz uvodna predavanja skup je podijeljen u pet paralelnih sesija koje se dijele u dvije sesije. Ukupno je za prezentiranje prihvaćen 31 znanstveni rad autora i koautora iz jedanaest europskih zemalja.

Izlaganje na skupu održat će i naše znanstvenice Ivana Rašić, Tanja Broz i Sunčana Slijepčević, koje će predstaviti rad The capacities of Croatian cities to perform municipal services.

Radni jezik skupa je engleski jezik.

Program skupa dostupan je u priloženom dokumentu.
 
Vrh