O EIZ-u


Ekonomski institut, Zagreb (EIZ) javni je znanstveni institut osnovan 1939. Provodi znanstvena i stručna istraživanja u području ekonomije.

Zahvaljujući nepristranosti i kvaliteti znanstvenoistraživačkog rada EIZ danas uživa ugled vodećeg instituta za ekonomska istraživanja u Hrvatskoj. Kvalitetu jamči i interdisciplinarni pristup istraživanjima s ciljem sveobuhvatnog razumijevanja suvremenih ekonomskih izazova.

Posebnu stručnost znanstvenici EIZ-a posjeduju u područjima makroekonomije i međunarodne ekonomije, inovacija, poslovne ekonomije i ekonomskih sektora, socijalne politike i tržišta rada kao i regionalnog razvoja.

Naš je cilj povećati svijest gospodarskih i drugih donositelja politika, poslovnog sektora i šire javnosti o različitim socioekonomskim pitanjima te im pružiti znanje, informacije i alate koji olakšavaju rješavanje ključnih društveno-ekonomskih izazova, istovremeno održavajući najvišu razinu kvalitete, neovisnosti, nepristranosti i etike znanstvenog rada.


Više informacija o  Ekonomskom institutu, Zagreb možete pronaći na našoj internetskoj stranici te na našim Facebook i LinkedIn profilima.
 

Vrh